2014. június 2., hétfő

Francia hagymakarika

A recept az aprosef.hu oldalról van, a napokban találtam. Megtetszett, mert mindig is szerettem a panírozott hagymakarikát. Gondoltam, hogy egy próbát megér. Brokkolikrémleves lesz a holnapi ebéd, így gondoltam hogy a pirított kenyérkockák helyett Apa és én hagymakarikát eszünk. Az első kóstolás után nyilvánvalóvá vált, hogy Alma is ezt fog enni... :)

Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma - vörös
2 g só
12 g sütőpor
150 g búzaliszt (BL55)
15 ml étolaj
230 ml sör - világos
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A sütéshez:
étolaj

1. A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. 


2. Szedd szét a karikákat.
3. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört.

4. Keverd teljesen simára.

5. A hagymakarikákat először mártsd a "panírba", majd 190 fokos forró olajban süsd aranybarnára őket. Szalvétán csurgasd le és kész is! :)
 


Megjegyzések:
Marha sok lett! Ami persze nem baj, de aki fogyózik, vagy egyéb okok miatt nem ül neki egy tál hagymának, annak elég mindennek a fele is... A másik, hogy oda kell figyelni nagyon, mert nagyon gyorsan megég az olajban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése