A recept az aprosef.hu oldalról van, a napokban találtam. Megtetszett, mert mindig is szerettem a panírozott hagymakarikát. Gondoltam, hogy egy próbát megér. Brokkolikrémleves lesz a holnapi ebéd, így gondoltam hogy a pirított kenyérkockák helyett Apa és én hagymakarikát eszünk. Az első kóstolás után nyilvánvalóvá vált, hogy Alma is ezt fog enni... :)
Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma - vörös
2 nagy fej hagyma - vörös
2 g só
12 g sütőpor
150 g búzaliszt (BL55)
230 ml sör - világos
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A sütéshez:
étolaj
1. A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel.
2. Szedd szét a karikákat.
3. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört.
4. Keverd teljesen simára.
5. A hagymakarikákat először mártsd a "panírba", majd 190 fokos forró olajban süsd aranybarnára őket. Szalvétán csurgasd le és kész is! :)
Megjegyzések:
Marha sok lett! Ami persze nem baj, de aki fogyózik, vagy egyéb okok miatt nem ül neki egy tál hagymának, annak elég mindennek a fele is... A másik, hogy oda kell figyelni nagyon, mert nagyon gyorsan megég az olajban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése