Paleolit finomság nem csak gyerekeknek. Sőt, nálunk a kényes ízlésű Rózsa nem is ette meg, de Almának is ízlett, illetve Apa és én is oda voltunk tőle! :) Pedig régebben Apa menüje is elég egysíkú volt, szóval a brokkolitól tartottam, de hál' Istennek sikert aratott! :)
Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
10 dkg áztatott kesudió
4 tojás
30 dkg bacon
50 dkg csirkemellfilé, vékonyra kiklopfolva
só, bors
1. A brokkolit enyhén megpároljuk, majd az áztatott kesudióval és a tojásokkal simára turmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
2. Egy kerek, kizsírozott (én nem zsíroztam) hőálló tálat kibélelünk a baconszeletekkel úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Erre kerülnek a vékonyra klopfolt hússzeletek úgy, hogy a peremre is jusson belőlük.
3. Sóval, borssal ízesítjük a húst is, és belekanalazzuk a brokkolikrémet úgy, hogy pont a pereméig érjen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tortaként szeletelve kínáljuk.
3. Sóval, borssal ízesítjük a húst is, és belekanalazzuk a brokkolikrémet úgy, hogy pont a pereméig érjen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tortaként szeletelve kínáljuk.
Megjegyzések:
Ennyi sütési idő alatt a hús ugyan átsült, de a bacont mi kicsit ropogósabban szeretjük. A tetején a krém viszont már erősen barnulni kezdett, így nem mertem tovább sütni. Az a megoldás született, hogy felszeleteltem a "tortát" és megfordítottam, így a bacon került felülre, és rápirítottam még egy kicsit. Így lett pont tökéletes! Utólag gondoltam rá, hogy a sütés elején rátehettem volna a hőálló tál tetejét, és úgy kellett volna sütni... Na majd legközelebb! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése