Tudom, hogy idáig mindenre azt mondtam, hogy ez űber finom, de ez tényleg az! Csak hogy bizonyítsam, mai kerti partin beszélgetés énköztem és egy ismerős között:
"- Ó, az előbb volt még valami kis lángos szerű valami itt az asztalon, de most már nem látom... Biztos pillanatok alatt elfogyott, mert annyira finom volt... Kár...
Nézek rá értetlenül, még át is villant a fejemen, hogy kár, mert lehet, hogy én is megkóstoltam volna..
- De nem! Ott van! Látod, abban a tálban! Megyek gyorsan veszek belőle, amíg még van!
Nézem, hogy hova mutat.
- Ja, Imola, azt én készítettem - derül fel az arcom, és nyugszik meg a lelkem, hogy nem maradtam le a finomságról.
- Nem mondod?! Ez valami mennyei!! Komolyan nem tudtam, hogy te csináltad!! Légyszíves ennek mindenképp hozd el a receptjét, mert ilyet muszáj otthon is csinálnom!!!"
Beszélgetés 2:
"- Eszti, hoztam fitt sajtos tallért, kóstold meg, mert ez nagyon finom és egészséges is!
- Oké, de mutasd meg, hogy melyik az!
- Nézd, abban a tálban van, látod?
- Bakker Zsuzsi, azt már kóstoltam!!! AZ BAROMI JÓÓÓ!!"
Majd kiderült, hogy már az első kóstolóból vitt az anyukájának is, mert ez annyira tuti, hogy meg kell kóstolni... :D :D
A recept egyébként a fantasztikus, és űberszuper Betűleves blogról van, ahol még számos finom recept található ám!
Hozzávalók:
250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt
Hozzávalók:
250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyomkodjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra! Sütőpapírozott tepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé, mert megdagad egy picit sütés közben. Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. :)
Lehet ám megspékelni kis csík baconnel a tetején, vagy fokhagymát tenni bele. Egy biztos: elrontani nem lehet! :D
Amit én még hozzátennék, hogy én a zabpehelylisztet is itthon csináltam. Egy picit megpirítottam a zabpelyhet, ami így finom illatos is lett, majd kávédarálóba küldtem. :) Pillanatok alatt kész volt a házi, illatos zabpehelylisztem! :)
Nagyon szuper kis teremtmény ám ez, ugyanis alacsony a szénhidráttartalma, illetve a kalóriatartalma sincs az egekben, ellenben a sok tejtermék miatt viszonylag magas a fehérjetartalma. Nagyon csúcs!! :) És nem hízol tőle, persze ha nem zabálod be az összeset forrón a tepsi mellett állva... :D :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése